27 Eylül 2012 Perşembe

En Vahşi İşkenceler



1. Kazığa oturtma

15'nci yüzyılda Romanya'da uygulanan bir teknik. Kazıklı Voyvoda tekniği olarak da bilinen bu yöntemde suçluyu ucu sivri bir kazığa turtuyorlar. Ardından kazık yukarı doğru itiliyor. BU sırada vücut ağırlının da baskısıyla bu kazık suçlunun vücuduna saplanıyor. Kazıklı Voyvoda'nın ölüm tekniği olarak bulduğu bu yöntemle en az 20 bin kişinin öldürüldüğü düşünülüyor.




2. Yahuda kızağı
En dehşet verici tekniklerden bir tanesi. Suçlunun anüsü veya kadınsa eğer vajinası piramid şekilli bir üçgen taburenin üzerine gelecek şekilde yerleştiriliyor. Suçlu yukarıdan aşağıya baskı yapacak bir şekilde iplerle bağlanıyor. Çıplak olan suçlunun ayaklarına da ağırlık bağlanıyor. Sonuç acı çekerek ve birkaç gün sürünerek ölüm!





3. Tabut işkencesi
Filmlere de zaman zaman konu olmuş bir yöntem. Suçlu insan vücudu şeklinde yapılmış metal bir kafes içine yerleştiriliyor. Bu kafes de bir ağaca veya duvara asılıyor. Suçlu eğer kiloluysa dar bir kafese, zayıfsa da geniş bir kafese konuyor. Kafes özellikle güneşin altına denk gelecek bir şekilde konumlandırılıyor. Kuşlar ve akbabalar suçluların etine saldırıyor. Zaman zaman çevredekiler taş da fırlatıyor.




4. Askılı işkence aleti
En acı verici tekniklerden biri. Tahta çerçeveler üzerine sabitlenmiş ipler suçlunun kollarına ve bacaklarına takılıyor. Alete eklenmiş kolu çevirdiğinizde suçlunun kemikleri büyük bir sesle ve acı çektirerek kırılıyor. Bazı organlar da vücuutan anında kopuyor.






5. Göğüs kerpeteni
Kadınlar üzerinde uygulanan bir teknik. Acı vermek için tasarlanmış bu işkence aleti, kadınların göğüslerini anında vücutlarından koparıyor ve kan kaybından öldürüyor. Genellikle zina ve kürtaj suçlarında kullanılıyor.






6. Kemik kıran tekerlek
Catherine tekerleği olarak da bilinen bu yöntemde suçlunun kol ve bacakları tahta bir tekerlek üzerine bağlanıyor. Tekerlek döndükçe işkenceci demir bir sopayla suçluya vuruyor. Darbenin etkisiyle kol ve bacak gibi organlar parçalanıyor.






7. Testere işkencesi
En yaygın tekniklerden biri. Evlerde bile kolayca kurulabilen bu yöntemde suçlu kafası yere gelecek şekilde ayaklarından bağlanıyor. Böylece beyne kan basıncı artıyor. Bütün kan beyne akınca suçlu bacaklarının arasından kesilmeye başlanıyor. Zina, hırsızlık ve cinayet suçlarında kullanılıyor.





8. Kafa presi
En çok kullanılan tekniklerden bir diğeri kafa presi tekniği. Suçlunun çenesi düz bir zemine konuyor ve kafasının üzerinden demir bir kemer geçiriliyor. Yavaş yavaş sıkıştırılan suçlunun önce dişleri kırılıyor ardından da bütün kafa eziliyor. Bu teknik suçluları itiraf ettirmek için de sıkça kullanılıyordu.

18 Eylül 2012 Salı

Hürriyet Bumerang

Hürriyet Bumerang tıklama başı para veren bir sistem yerine tıklanma ve gösterim oranınıza göre size reklam sağlayan yada sitenizin reklamını yapan bir sistemdir.Çoğu sisteme göre çok daha bir karlı yöntem olarak görüyorum.Dilerseniz size sunulan şablonlardan birini paylaşarak(Şablon ile ilgili bilgi için > Tıklayın ),dilerseniz Hürriyet ile ilgili haber,makale vb linklerini paylaşarak(Link paylaşımı ile ilgili bilgi için > Tıklayın) reklam kazanabilir yada Hürriyet in size sunduğu reklam tekliflerini blog yada sitenizde yayınlayarak 2-5tl arası bir miktar(Bilgi için > Tıklayın ) kazanmak gibi bir çok seçeneğiniz bulunmaktadır.
Merak ettiğiniz diğer şeyler için:

Üyelik İşlemleri
En Çok Sorulan Sorular
Teklif ve Ödemeler
Kayıt için

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başımızın Belası Sivri Sinekler ve Korunma Yöntemleri..


Özellikle de  yaz aylarında o biricik yaz tatilimizi mahveden sivrisinekler den nasıl kurtuluruz? İşte bu sorunu cevabı yazımızın devamında...
Sivrisinekleri dikkate almamız gerekir. Sivrisineklerin yoğun olduğu yaz dönemlerinde önlem almalıyız sivrisinekler daha ziyade akşam karanlığında ve sabah saatlerinde bize karşı saldırıya geçerler. Dolayısı ile akşam saatlerinde ve geceleri uzun kollu giyinmek yatılan yerde cibinlik kullanmak yakın çevremizde durgun sular bırakmamak sivrisineklerden korunmak için alabileceğimiz bazı önlemlerdir.


Sivrisineklerden Korunma

Çok yeşillik bir alana gittiğimizde sivrisinek kovucu ürünler kullanılabilir. Sivrisineklerden doğal yollar ile kurtulmak için fesleğen, reyhan gibi bazı kokulu bitkiler de  sivrisineklerin hoşlanmadığı bitkilerdir. Bu bitkileri camın önünde balkonumuzda bulundurmak sivrisineklerin uzak kalması için yardımcı olabilir.ÖZELLİKLE DE SİVRİSİNEKLER FESLEĞEN KOKUSUNU SEVMEZLER..

Sivrisinek ısırığı hangi hastalığa neden olur?

Sivrisinekler konup kalktıkları yerlerden beslenme sırasında bazı mikropları virüsleri alabilir.  İnsanları ısırdıklarında sivrisineklerin ağzından bize bulaşabilirler. Özellikle sıtma mikrobu sivrisineğin bulaştırdığı hastalıkların başında gelir. Bunun haricinde sarı humma, dang humması, afrika humması, tifüs hastalığı hatta grip bile sivrisinek ısırığından bulaşabilir. Bunların dışında aids hastalığı yada sarılık hastalığı sivrisinek ısırığı ile bulaşmaz bu konuda rahat olmakta fayda vardır.

Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir?

Sivrisinek ısırdığında ortaya çıkan kaşıntıya kişinin yapısı alerjik durumuna göre farklı sürelerde devam edebilir. Çocuklarda ve alerjisi olanlarda bu kaşıntı şiddetli ve bir kaç gün sürebilir. Bu karşın yetişkinlerde çok hafif olduğundan herhangi bir önlem gerekmeyebilir.  Bir çok kişinin bildiği biraz limon kolonyası sürmek yeterli olabilir. Kaşıntının şiddetli olduğu durumlarda kaşıntı giderici ilaçlar, özellikle antihistaminik diye tabir edilen jelleri yada daha da şiddetli ise kızarıklık ve şişkinlik yaptı ise egzama kremi diye tabir edilen hafif ve orta şiddette kortikosteroid içeren kremler kullanmak bizi hızla rahatlatacaktır. Eğer evde bu tür ilaçlar yok ise o zaman en basitinden kolonya sürmek yada 1 adet aspirini çay tabağında ezerek biraz sulandırılması  yine kaşıntının hafifletilmesine yardımcı olacaktır.
Bu tür önlemler ile sivrisinek ısırığının meydana getirdiği kaşıntı bir kaç saat sonra azalacak veya geçecektir.

Sivrisineklerden Nasıl Kurtulunur?

Sivrisinekler İçin Doğal Çözüm

Hangi bitkiler sivrisinekleri kovar, Sivrisinekleri kovan bitkiler nelerdir?
Öncelikle evimize girişini önlememiz lazım. Sivrisineklerin dişileri sokar. Bebekler için çibinlik kullanılması gerekir. Camlarda sineklik olması ve öncelikle sivrisinek ve böceklerin eve girişini önlemek lazım.
Sinek kovucu matlar var fişe takılan bunların içinde kimyasallar var hava kalitesini bozar.
Çam yağı, limon yağı, nane yağı, okaliptüs yağından hiç haz etmezler. Bu cam içinde kimyasal olan fişe takılan matlar var bunların içini boşaltıp yağ koyarsanız bunlar buharlaşarak hem güzel koku yayar, hemde sivri sinekleri kovar faydalıdır.
NOT:EĞER EVİNİZDE SAKSI İÇERİSİNDE FESLEĞEN YADA LAVANTA BİTKİSİ VAR İSE KÜÇÜK BİR SAKSIYA YANİ 15-20 CM UZUNLUĞUNDA BİR LAVANTA YADA FESLEĞEN KOYARSANIZ,GECE UYUDUĞUNUZ ORTA YERLEŞTİRDİĞİNİZ ANDA SİVRİSİNEKLERE KARŞI BİR KALKAN KULLANMIŞ OLURSUNUZ.
.

8 Eylül 2012 Cumartesi

Kayıt Formu İçin Fotoğraf Boyutu Küçültme

Öğretmenlik atamaları yada diğer kayıt forumlarında fotoğraflar için boyut sınırı konuyor ve çoğu kişi bu durumdan mağdur oluyor.Bunun kolay bir yolu var.Photosop CS serisinden herhangi bir program ile bir kaç tık sayesinde halledebilirsiniz.

İlk olarak resmimizi açıyoruz.

Sonra File>Save For Web&Devices e tıklıyoruz.

Açılan ekrandan Quality yazan kısmı değiştirerek botuyu küçültebiliriz...


3 Eylül 2012 Pazartesi

Hızlı Göz Makyajı


Hızlı göz makyajı için ilkihtiyacınızolan şey güzel bir gözkalemidir.Kalemimizikahverengi seçersek tonu koyu olmalıdır. Lacivert,siyahve yeşilin koyu tonlarını da tercih edebilirsiniz.. Gözkaleminizigözünüzün içinerahatbir şekilde sürün ve hiçbir hat düşürmeden sürdükten sonra gözlerinizi birkaç kez açıp kapatın. Böylece gözkalemidağılır ve akar. Bu işlemin amacı kusurlar olursa düzeltebilmektir.
Yine aynı şekilde gözlerin üst kısmına göz kalemini hiçbir çizgi oluşmadan tek hat halinde sürülür. Göz kapağı üzerindeki göz kalemini hafifçe bir fırça yardımıyla dağıtın. Fırçanızın yanınızda olmadığı durumlarda bu işlemi parmak uçlarınız yardımıyla da yapabilirsiniz.
Kalem uygulaması bitince ufak tefek hataları düzeltin. İkinci işlem olarak son derece natürel bir renkle göz kapağınızın üzerinde gölge yapın. Bu rengin çok doğal olması gereklidir. Çünkü amaç göz kalemini biraz geriye itmektir. Allık ve pudra kullanarak bile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede göz kalemine doğallık katmış olacaksınız.
Uygulamadan sonra yoğun olmayan rimelleri kirpik diplerinden başlayarak hızlı bir şekilde uygulayın. Rimelin yoğun olması topaklanmaya neden olacağından makyajınızın süresi artacaktır. Bu nedenle doğal ve yoğun olmayan ürünleri tercih etmenizi öneririz.

Eimimo

İnternetten para kazanmak için çok basit bir yol.Linkten üye olduğunuz an 10$ hediye geliyor minimum ödeme 20$ şeklinde tamamlamak için  2 seçeneğiniz var ya size gelen mailleri okuyacaksınız 10$ yada referans ile üye yapacaksınız.ilk 3 referans için 1$ sonraki 4 kişi içinde 0.50$ kazanıyorsunuz.Kolay yoldan mail okuyarak para kazanmak isteyenlere tavsiye ederim. -->>>>tıkla üye ol