28 Ekim 2012 Pazar

Down Sendromu ve Ipad Uygulaması


Down Sendromu ve Ipad Uygulaması

Down sendromlu bireyler için ipad gibi taşınabilir aygıtları kullanarak yeni öğrenme yolları için uygulamalar geliştirilmiştir. Bu uygulamalar gün geçtikçe daha fazla yaygınlaşıyor ve dil desteği arttırılıyor.

Bilgisayar ile Down Sendromluların eğitimi büyük avantaj ve kolaylık sağlamaktadır. Down sendromluların öğrenme stillerine göre uygulama geliştirmek gerekir. Bunun için anlatacağım uygulama Birleşik Krallık, Avrupa ve ABD ile ortak yürütülen bir çalışma sonucuna göre geliştirilmiştir.

Uygulamanın temel amacı nesneleri tanımlamak ve saymayı öğretmektir. Dil ve okuma uygulaması ile nesneleri tanımlar ve yazısını görür. Bu da okuma yazma öğrenme hızının artmasına sebep olur.

Amerikan ve Alman, İtalyan ve İsveç İngiliz İngilizce, İspanyolca, Katalanca, Fransızca: Bu 8 dilde eşleşen resimler, yazılı ve sözlü kelimeleri içerir. Kullanıcılar kolaylıkla kelimeleri değiştirir ve başka bir dilde ses yeniden kaydedebilirsiniz. Kullanıcılar, aile üyeleri, arkadaş ve tanıdık objeler için daha fazla kelime, resimler ve sesler ekleyebilirsiniz çocuklarının ilgisini artırmak ve daha da geliştirebilirisiniz.
Felix Eğitim Uygulaması

Hafıza Oyunu: kullanıcı iki eşleşen kart yerini hatırlamaya çalışarak hem eğlenmek hem de hafızayı geliştirmeye yarar.

Eğlenceli Sayma: 1 ile 10 arasındaki sayıları saymak için teşvik ettirici bir oyundur. Her rakamda çıkan sesi duymak, rakama dokunmak ve rakamı görmek çocuğun ilgisini çeker.

İlgili Uygulamanın Tanıtım Videosu: http://www.youtube.com/watch?v=PK8BNT4rRwQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder