28 Ekim 2012 Pazar

Gözümüz Neden Kararır?


Gözümüz Neden Kararır?

Özellikle ramazanda ve sıcak havalarda ani hareketlerimizde ve kalkışlarda göz kararması baş dönmesi oluşabilir.
Göz kararmasının temel sebepleri: Tansiyon yükselip çıkması, Vücut da meydana gelen aşırı su kayıpları (özellikle yaz aylarında) ve sıcaktan soğuğa geçiş, stres, ani duygu değişimleri göz kararması, baş dönmesi ve bayılmalara yol açabilir.

Alınacak basit önlemlerle göz kararması ve baş dönmelerinden kurtulmak mümkün kesinlikle ani hareketlerden kaçının örneğin, biraz uzanayım derken dalıp kalabiliyoruz. Kapı çaldığında büyük bir olaymış gibi aniden kalkıp başımızı döndürüyoruz. Ancak tehlikeli olduğunun farkında değiliz. Roket gibi fırlamak yerine sakince doğrulup ayağımızı yere sağlam basmalıyız.

Günde 2-2,5 litre su içmeliyiz özellikle çok sıvı kaybettiğimiz dönemlerde. Su içmemiz ter ile kaybettiğimiz sıvı   ve mineral kaybını önleyecektir. Su içmeyi sevmiyor olabilirsiniz ama su yaşamın kaynağıdır. Cebinizde ufak  bir kese leblebi bulundurun her saat başı 1-2 tane ağzınıza atın. Bu sizi susatacak ve su içmenizi sağlayacaktır.

Tansiyon hastalarında ise her zaman bayılma, göz kararması, beyin kanaması ve hatta ölüme kadar giden bir süreç olabilir bu saydıklarımız. Tansiyon hastaları ilaçlarını zamanında almalı ve stresten uzak durmalılar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder