3 Kasım 2012 Cumartesi

Düzenli Olarak Aspirin Kullanmanın Zararları


Düzenli Olarak Aspirin Kullanmanın Zararları


60 milyonun üzerinde insan, kalp hastalıklarını önlemek için her gün aspirin alıyor. Yeni bilgiler aspirinin kanseri azalttığı yönünde, fakat çoğu kişi aspirinin zararlarını araştırmaya devam ediyor.

Mart 2012 tarihinde yapılan araştırmadan sonra aspirine olan ilgi arttı. Araştırmaya göre aspirin bazı kanser hastalıklarında yayılma risklerini azalttığı ortaya çıkmıştır. Bu kanser türleri kolon ve prostat kanserleridir.

Ayrıca araştırmalar yemek borusu kanserlerinde de azalma olduğunu işaret ediyor. Aspirin COX-2 enziminin etkisini azaltmasını sağladığı söyleniyor. COX-2 enzimi tümörün ya da kanserin yayılmasına neden olduğu biliniyor.

Ancak sağlık uzmanları ölümcül olabilecek mide kanaması, ülser ve felç risklerini arttırdığından aspirin hakkında endişelerin artmasına sebep oluyor. Bir farklı araştırmaya göre ise 100 kişinin birinde kalp krizini önlerken, ikisinde ciddi kanamalara yol açıldığı ortaya çıktı.

Tabi ki önerim bu tür araştırmaların hepsi doğru olmayabilir. Benzer araştırmalar da aynı sonuçları gösteriyorsa  güvenirliğini arttırır araştırmanın. Doktoruna danışmadan ilaç almayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder