24 Ekim 2012 Çarşamba

Google Chrome İçin En İyi 10 Eklenti

Google Chrome İçin En İyi 10 Eklenti

Google Chrome Web Mağazası tarayıcınızın yeni özellikler kazanabilmesi için geliştirilmiş bir portal. Buradan ihtiyacınıza uygun eklentileri kurarak tarayıcınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Sizin için en iyi 10 eklentiyi seçtim.
1. Docs PDF/PowerPoint Viewer

PDF, Word ve PowerPoint dosyalarını görüntülemek gerekli bir eklenti.

2. Google Calendar Checker

Basit bir görünüme sahip olan bu takvim ile toplantılarınızı, sınavlarınıza geç kalmayacak ve unutmayacaksınız.

3. Screen Capture

Ekranının tamamını resim olarak kaydetmek istemiyorsanız bu eklenti size göre. Resme dökeceğiniz web sayfasının belirli kısmını seçip kaydedebilirsiniz.

4. Write Space

Yazı okurken etraftaki resimleri vs. kaldırarak sadece yazıya odaklanmanızı sağlayan bir eklenti.

5. Print Friendly

Yazdırmak istedğiniz web sayfalarının gereksiz yerlerini kaldırarak yazıcıdan tasarruf etmenizi sağlayan bir eklentidir.

6. Tab Packager

Bu benim en çok hoşuma giden eklenti. Örnekle açıklamak gerekirse, bir araştırma yaptığınızda birden fazla sekme açarız. Çok sekmeden dolayı bilgisayarda sekteye uğrar. Bu durumdan kurtulmanın kolay yolu bu eklentidir. Bu eklenti sayesinde belirlediğiniz sekmeleri tek bir yerde toplayıp teker teker açabilirsiniz. Böylece bilgisayarın belleğini fazla tüketmemiş olursunuz.

7. LastPass

Geçmiş şifrelerinizi kaydediyorsanız ve çok siteye üye olduğunuz için karmaşıklığa yol açıyorsa bu eklenti ile kaydettiğiniz şifreleri bir menüde toparlayabilirsiniz.

8. Send with Gmail

Beğendiğiniz bir bağlantıyı arkadaşınıza yollamanın kısa yolu bu eklentidir. Anında otomatik konu ve başlık girerek arkadaşınıza bağlantıyı e-posta olarak yollar.

9. Chroma

Web tasarımcıları için çok yararlı bir uygulama. Chroma Eğer RGB kodu veya onaltılık değeri esas alarak bir renk seçmek için izin verir ve aynı zamanda rengi görüntüler.

10. Popchrom

Uzun ifadeler yerine kısa ifadeler kullanarak Türkçe'yi katletmeyin. Bunun yerine bu uygulamayı deneyin. Örneğin, "Slm, nbr." yazıp ctrl + space bastığınızda uzun olarak "Selam, n'aber" yazar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder